Websiteteksten

Cycle for Hope: marketing-/communicatieadvies en uitvoering

Dit was de opdracht
Tijdens de (gedeeltelijke) afwezigheid van de communicatiemedewerker mocht ik het enthousiaste team van Cycle for Hope gedurende drie maanden versterken. In aanloop naar het evenement sprong ik in daar waar nodig.  Dat leverde me een dynamische klus op waarbij ik me bezighield met marketing- en communicatieadvies tot en met de uitvoering in de breedste zin van het woord.

“Diana is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze is sociaal sterk, werkt snel en is zeer professioneel.”

Zo pakte ik de uitvoering aan
Ik kende de organisatie, maar wilde niet in de valkuil stappen om te denken dat ik alles al wist. En dus startte ik, net als bij al mijn opdrachten, met een oriënterend gesprek. Een goede start vind ik erg belangrijk. Waar ligt de behoefte van de opdrachtgever? Welke prioriteiten zijn er te benoemen? Wat is ‘nice to have’ en wat ‘need to have’? Na de inventarisatie startte ik met de werkzaamheden. Die waren behoorlijk divers te noemen. Van advies tot en met uitvoering. Zowel on- als offline. Van een wervingscampagne onder donateurs tot advies over online marketing. En van een training over Facebookmarketing tot het schrijven van e-mailnieuwsbrieven en persberichten. Kortom: een enorm afwisselende klus. De tijd vloog voorbij!

“Nu, bijna een jaar later, plukken we nog steeds de vruchten van haar werk en stuurt ze op aanvraag zelfs nog wel eens bij.”

En dit vindt de opdrachtgever van het resultaat
“Diana is een prettig persoon om mee samen te werken. Ze is sociaal sterk, werkt snel en is zeer professioneel. Diana heeft ons team versterkt toen onze communicatiemedewerker gedeeltelijk met ziekteverlof was. Na een aantal dagen van kennismaken en oriënteren ging ze aan de slag met een het leiden van een e-mail en bel-campagne richting onze donateurs. Daarna zette ze een Facebookcampagne voor ons op. Daarbij leerde ze ons veel nieuwe dingen. Aansluitend trainde ze ons team in het adverteren op Facebook, zodat we daar na haar vertrek zelf mee door konden gaan. Nu, bijna een jaar later, plukken we nog steeds de vruchten van haar werk en stuurt ze op aanvraag zelfs nog wel eens bij. Ik heb met veel plezier met haar gewerkt en ons team heeft veel aan haar gehad. We hopen en verwachten in de toekomst de kunde en ervaring van Diana vaker in te kunnen zetten!”