Opwekking: marketing-/communicatieadvies en uitvoering

Dit was de opdracht
Ter overbrugging van het gat dat ontstond tussen het vertrek van de communicatiemedewerker en aantreden van de communicatieadviseur, voerde ik gedurende twee maanden werkzaamheden uit voor deze organisatie. De opdracht was om diverse on- en offline marketing en communicatie taken op te pakken die niet konden wachten tot het aantreden van de nieuwe communicatieadviseur.

Zo pakte ik de uitvoering aan
Ik startte met een oriënterend gesprek. Een goede start vind ik erg belangrijk. Waar ligt de behoefte van de opdrachtgever? Welke prioriteiten zijn er te benoemen? Wat is ‘nice to have’ en wat ‘need to have’? Na de inventarisatie startte ik met de werkzaamheden. Die waren behoorlijk divers te noemen. Van advies tot en met uitvoering. Zowel on- als offline. Van communicatieplan tot het schrijven van teksten en diverse (wervings)campagnes op Facebook tot en met de interviews ten behoeve van een promotiefilm: dat én meer kwam voorbij. Genieten, vind ik dat. Lekker divers. Zowel adviserend als uitvoerend bezig zijn. Heerlijk!

En dit vindt de opdrachtgever van het resultaat
“Diana heeft ons twee maanden ondersteund in diverse communicatie-uitdagingen. Zo schreef ze de basis voor een communicatieplan, ze beheerde de social media en adviseerde over marketing en communicatie in diverse projecten.

“Vanuit haar ervaring, kennis en kunde stelt ze de juiste vragen en onderbouwt haar strategie met argumenten.”

Diana is sterk in het planmatig aanpakken van communicatie, waarbij zij het ‘waarom’ elke keer centraal stelt. Dat maakt dat je als opdrachtgever tot de kern moet komen en een sterke boodschap neer kunt zetten. Vanuit haar ervaring, kennis en kunde stelt ze de juiste vragen en onderbouwt haar strategie met argumenten. Daarbij luistert ze goed en laat ze veel ruimte voor de wensen van de opdrachtgever. Ze rapporteerde wekelijks over de voortgang en de mogelijkheden, onderbouwde dit met cijfers en resultaten en gaf direct suggesties voor verbetering of bijsturing.

“Wat Diana’s inzet heel krachtig maakt, is dat ze haar plannen ook direct en snel uitvoert.”

Wat Diana’s inzet heel krachtig maakt, is dat ze haar plannen ook direct en snel uitvoert, waardoor er veel vaart zit in het proces van plan naar uitvoering. Door haar gedrevenheid en hart voor het vak is Diana in staat snel overzicht te creëren en ook een team mee te krijgen in de klus die er ligt. De resultaten die we hebben bereikt met behulp van Diana’s inzet zijn: meer online zichtbaarheid, een groot aantal aanmeldingen voor een groot evenement, goed gevulde nieuwsbrieven en gevraagd en ongevraagd advies over marketing, pr en communicatie.”